keskiviikko 21. elokuuta 2013

Tähtiä...

Tämä kangas on kummitellut kangaslaatikossani jo pitkään. Tilasin sen noin vuosi sitten kankaiden yö-tapahtumasta. Jostain syystä en ole innostunut kankaasta. Viime viikolla päätin kuitenkin ryhdistäytyä ja pienentää pursuilevia kangasvarastojani. Ajattelin kokeilla lepakkohihaisen puseron ompelua. Siihen projektiin tarvitsin kokeilukangasta ja tällekin palalle löytyi tarkoitus.

Leikkasin kankaan taitteelta käyttäen kaavana aiemmin ompelemaani pitkähihaista puseroa. Seuraavaksi kaivoin resorivarastoan, josta löysin sopivan kokoisen palan tummansinistä resoria. Muutaman sauman ompelun  ja resorien kiinnityksen jälkeen paita olikin jo valmis.

Pusero näytti kuitenkin yksitoikkoiselta ja hieman tylsältä. Päätin kokeilla kankaanpainantaa. Kontaktimuovista leikkasin sabluunan tähteä varten, jonka jälkeen  tuputtelin kevyesti kangasväriä sabluunan päälle. Lopputulos on mielestäni kohtuullisen hyvä. Tavallaan on ihan kiva, että pohjakangas kuultaa läpi. Lopuksi silitin painamaani kuviota muutaman minuutin. Toivottavasti se kestää myös käyttöä ja pesua.

Tärkeintä kuitenkin oli, että tyttäreni piti puserosta.Tervetuloa toistekin!

Minta
2 kommenttia:

  1. Mul on varmaan tätä samaa kangasta ollut. Onko interlockia? Se on pysynyt tosi hyvänä pesusta toiseen. Tein siitä yöpuvun muutama kk sitten vihreillä tehosteilla :)

    VastaaPoista
  2. Tuo vihreähän on hyvä idea. Mulla on pala vielä valkoisilla tähdillä. Siihen vihrä voisi sopia tosi hyvin.

    VastaaPoista