perjantai 9. elokuuta 2013

Kukkaro ja avainnauhaUusien ideoiden kokeileminen on hauskaa. Virtuaalisessa ompeluryhmässä, johon itsekin kuulun, olen nähnyt todella taidokkaita kukkaroita. WAU! Oman kukkaron tekeminen on kiehtonut, mutta samalla hieman hirvittänyt. Se on tuntunut vaikealta. Jokin aika sitten päädyin kuitenkin nettisivuille, joilla oli selkeät kuvalliset ompeluohjeet kukkarolle. Päätin siis minäkin yrittää.

Sinellistä ostin kaksi kukkaronkehystä. Toisen, johon kangas pitää liimata ja toisen johon kangas ommellaan kiinni. Näin pääsin kokeilemaan kumpaakin tapaa tehdä kukkaro. 

Ensimmäinen haaste oli löytää omista tilkkuvarastoista kukkaron vuori- ja päälikankaat. Lopulta päädyin marimekon mustavalkoiseen kankaaseen ja siihen hyvin sointuviin pilkulliseen puuvillaan ja vanhasta Tampellan pöytäliinasta leikattuun pieneen kangaspalaan.
Tällaisia niistä tuli. Isompi kehys on ompelemalla kiinnitettavä ja pienempi liimattava. Liimaukseen käytin kontaktiliimaa, jonka pursotin kehykseen. Hammastikkua käytin apuna kankaan paikalleen laittamisessa. Liimaa pursui hieman yli, mutta muuten olen lopputulokseen kohtuullisen tyytyväinen. Enemmän pidin liimattavasta kehyksestä. 

Kukkarot sopivat hyvin sisäkkäin puhelimen kanssa, joten tästä taisi tulla kukkaro puhelimelle. Ehkä sekin löytyy jatkossa helpommin laukun pohjalta.

Innostuin kukkaroista. Tänään kävin hankkimassa lisää kehyksiä. Niistä suurimmasta pitäisi joskus valmistua käsilaukku.


Tänään valmistui myös nopea pikatuunaus koululaiselle: esikoisen avainnauhan uudistus.


Sain sen verran nopeasti inspiraation, että en ehtinyt ottaa kuvaa vanhasta nuhjaantuneesta avainnauhasta. Laatikosta löytyi kuitenkin kuvaukseen toinen samanlainen nauha. 

Työn suoritus oli aika helppoa. Valitsemassani nauhassa nurja puoli ei ollut siisti, joten jouduin ompelemaan punaisen nauhan ensin ompelukoneella toisen nauhan päälle. Sitten saksin vain vanhan nauhan pois ja leikkasin uudesta nauhasta palat tilalle. Muutama ommel ja työ oli valmis. Taidan tuunata tuon toisenkin nauhan lähiaikoina.


Ompelemisiin ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti