lauantai 24. elokuuta 2013

Muruja...

Kangasvarastojen pienennysprojektini tuottaa välillä tulosta. Tavoitteenani on siistiä ompelunurkkaustani. Tällä hetkellä kangaskasoja on siellä täällä makuuhuonetta.

Ostin jo viime syksynä palan kaunista Murun-neulosta. Silloin en vielä tiennyt mitä siitä ompelisin. Ensin ajattelin tehdä mekon, mutta neidin mekkovarasto on nykyisin aika suuri. Kangas on saanut odottaa inspiraatiota laatikossa, kunnes tällä viikolla keksin mitä siitä ompelisin: hupparin. Sellaiselle on aina käyttöä.

Laiskana kaavojen piirtäjänä muokkasin ottobren jumpsuit kaavan sopivaksi huppariksi (=hieman kavennusta etu ja takakappaleelle). Näin sain helposti varmistuttua siitä, että huppu sopisi kaula-aukkoon. 

Kankaalle sopivaksi kaveriksi valitsin raitaneulosta, jota olen joskus ostanut facebookin kangashamsterit ryhmästä. Vetoketjun sijaan kiinnitin huppariin nepparit. Pari viikkoa sitten ostin neppipihdit ja nyt neppareiden laittaminen on oikein hauskaa. Lisäsin kaavaan myös taskut, koska jotenkin kangas tuntui kaipaavan jotain.

Muutama kauneusvirhe jäi. Toisen puolen taskun olisi voinut leikata eri kohdasta kangasta ja nepparitkin olisi voinut kiinnittää toiselle puolelle. Katsoin, että tytön ulkotakissa nappilista on myös noin päin, joten en lähtenyt irrottamaan kiinnittämääni nepparia vaan laitoin kaikki nepparit kiinni.
 Tytön mielestä huppari oli hyvä ja se on minulle tärkeintä.


Seuraavaksi pitäisi ommella pojalle oma huppari. Kankaaksi olen valinnut ihanan sähkönsinisen Majapuun kitaraneuloksen.

Mukavaa viikonloppua!

MintaEi kommentteja:

Lähetä kommentti