tiistai 27. elokuuta 2013

Muistoja lapsuudesta...

Tyttäreni aloitti kolmannen luokan tänä syksyllä. Samalla hänellä alkoi käsityöt (tekstiili ja tekninen työ). Eka puoli vuotta on tekstiilityötä ja keväällä siirrytään  puukässään. 

Ensimmäinen ompelutyö on heilläkin oman käsityöpussin valmistus. Oma käsityöpussini on vielä tallessa. Tyttäreni on käyttänyt sitä leikeissään. Siihen liittyy paljon kauniita muistoja. Muistan vieläkin kuinka tarkkaan mittasimme mittaliisalla päärmeiden leveydet ja kuinka jännittävää oli päästä ompelemaan ensimmäisiä kertoja oikealla ompelukoneella. Kuvioksi olen näemmä valinnut Mikki Hiiren. Ne taisivat olla tuolloin pop. Hieman hassuja värivalintoja, mutta muistan että piti käyttää jotain muutakin väriä kuin mustaa. Kuvio on tehty erilaisilla pistoilla.


Kaapistani löytyy myös jotain muuta itse tekemää. Tämä (alla oleva mekko) on joululahjani pikkusiskolleni. Meillä on reilu 11 vuotta ikäeroa. Olen tainnut olla tuolloin 15-16 -vuotias ja pikkusiskoni 4-5 vuotias. Kankaaksi ostin collegea paikallisesta kangaskaupasta. Lisäksi investoin omista rahoistani palan kankaaseen sopivaa nauhaa. Taakse ompelin vetoketjun ja pienen napin. Kuvion ompelin ristipistoilla. Nallen päässä on pieni irtorusetti.Lopuksi vielä yksi muisto. Tämä neulemekko on 9 luokan käsityötunnin aikaansaannos. Muistan kuinka haastavaa sen neulominen oli. Nyt se roikkuu yläkerran aulassa arvopaikalla. Pienessä kuvassa on tyttäreni 1-vuotiaana. Ompelin kuvassa näkyvän mekon ja huivin Marimekon unikoista. Mekon olen säästänyt muistojen laatikkoon.Kiva kun kävit. 
Oletko sinä säilyttänyt omia ompelumuistojasi?

Minta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti