perjantai 21. kesäkuuta 2013

Siivouspäivä...

Siivoaminen on välillä todella tylsää ja lapsiperheessä siivottavaa riittää vuoden joka päivälle. Jääkaappini ovessa on magneetti, jossa lukee aika osuvasti:


"Lapsiperheessä siivoaminen on 
kuin lumen luontia lumisateessa."

En enää ihmettele yhtään miksi kirjahyllystä saattaa löytyä sukka tai vastapesty keittiön lattia on yhtäkkiä  tahmainen. Makuuhuoneen ompelunurkkaus on minun sotkuvaltakuntaa. Pienet eriväriset langanpätkät värittävät nopeasti lattian, pöydän sekä ompelijan vaatteet ja niitä kulkeutuu sukkien mukana joka puolelle taloa. Siivottavaa siis riittää...

Facebookin ompeluryhmäläisiltä sain hyvän idean, jolla tylsää siivoamista voi piristää. Linkki ideaani löytyy tästä: http://tuituijakotikolo.blogspot.fi/2013/06/mysteerijuhannusarvonta.html (Kotikolon oivallukset). Joustofrotee ja trikootilkuista voi ommella liinoja pöydän pyyhintään ja siivoukseen. Kauniita kankaita rakastavalle tämä on ehdottomasti toteutettava idea.


Ensimmäiseksi kankaaksi valikoitui rallietana kangas. Tämä kankaan pala on jo pitkään pyörinyt tilkkulaatikossa etsien sopivaa käyttökohdetta. Nyt sellainen löytyi.  Samaisesta laatikosta löytyi pari muutakin sopivan suurta kangaspalaa.


Tein muutaman kokeeksi myös trikoosta. Katsotaan käytön myötä mikä osoittautuu parhaaksi ja toimivimmaksi materiaaliksi.Nyt siivouksen pitäisi sujua hymyssä suin. Ainakin itse huomasin pyyhkiväni keittiön pöytää huomattavasti useammin kuin aikaisemmin.

Ai niin, ohje: liinat ovat reilu 20 cm joka suuntaan, kaksinkertaisia ja saumuroitu reunasta. Ihanan yksinkertaista!


Tälläista tällä kerralla. 
Kiva kun kävit!

PS. Kuvat ovat vielä mitä sattuu ja olisihan nuo liinat voinut vaikka silittää....

2 kommenttia:

  1. Mulla on pari bambujoustikseta ommeltua keittiörättiä (kaksinkertaisena), sitten löytyy pari yksinkertaista mikrokuitufroteesta, loput neulottuja / virkattuja. Ajattelisin, että kankaista frotee vois olla parempi matsku, karkeampi pinta kuin trikoossa, niin sillä helpompi saada varsinkin kuivuneet röhnät pois. Mitenhän toimisi rätti jossa toinen puoli joustista ja toinen trikoota..?

    Mukavan leppoisaa juhannusta!

    VastaaPoista
  2. kivoja liinoja, jälleen yksi toteuttamiskelpoinen idea tilkkujen tuhoamiseksi :o)

    VastaaPoista