torstai 13. kesäkuuta 2013

Lisää kesävaatetta tytölle

Siskoni pyysi minua ompelemaan vaatteita hänen suloiselle tyttärelleen. Mieluinen pyyntö.  Kankaat ja vaatemallit siskoni valitsi itse ja minä ompelin. Kaavoina käytin ottobren kaavoja, joita hieman muokkasin. Sivusaumattoman shortsikaavan tein yhdistämällä etu ja takakappaleen kaavat yhteen. Yhdistettäviksi kaavoiksi  löysin kätköistäni omalle pojalleni muutama vuosi sitten piirtämät 80 cm housukaavat. Yhdistämisen jälkeen levensin kaavaa vielä hieman, jotta se olisi 92 cm vaatekokoa käyttävälle sopiva.

Uusimmasta ottobre lehdestä löysin housuihin sopivan kaavan, jota hieman levensin, jotta siitä tulisi enemmän haaremihousumainen. Samaisesta lehdestä käytin singoallan ompeluun Speedy girl-kaavaa (92 cm), jota hieman lyhensin aikaisemman kokemuksen pohjalta.

Singoallat Kärkkäisen ja muistaakseni JNY:n mustasta trikoosta. Shortsien kangas on  Metsolan ihanaa Waterlily kangasta, joka juuri riitti tähän vaatteeseen. Tähtitrikoon ostin viime syksynä ja lopultakin sain siitäkin jotain ommeltua. Kauniimpaa valmiina vaatteena kuin kankaana.

Tässä muutama sovituskuva. Kuvaaminen ei ollutkan ihan niin yksinkertaista kuin kuvittelin. Parempaa onnea seuraavaan kertaan : )

Kiva kun vierailit. 
Bloggailuni on vielä harjoitteluvaiheessa.
Kommentit ovat tervetulleita. 

2 kommenttia: