keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Kemiaa: valkaisua ja värjäystä

Eilen kävin Eurokankaassa ja palalaarista mukaan tarttui aika iso pala farkkutrikoota. Trikoo oli kuitenkin hieman haalean väristä omaan makuuni ja niin päätin kokeilla kankaan värjäystä. Ostin Dylonin väripakkauksen ja paketillisen suolaa. Ohjeiden mukaan värjäys oli helppoa, mutta aika sotkevaa. Pesukone on edelleen hieman sininen.

Värjäys onnistui mielestäni tosi hyvin ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Alimmainen kangas on aluperäisenvärinen ja päällimmäinen värjätty. Nyt minulla on kahta erilaista farkkutrikoota, josta voin ommella leggareita tyttärelleni.


Kokeilin myös muutama päivä sitten kankaan vaalentamista Kloritella. Leikkasin Paratiisin puutarhakankaasta, jonka sävy on hieman haastava, pienen palan ja laitoin sen noin 20% kloriteen. Myöhäisestä ajankohdasta johtuen kangaspala ui valkaisuaineessa yön yli. Lopputulos oli aika vaalea, mutta toisaalta uskon, että kloritella kankaasta voisi saada oranssin. En tiedä, uskallanko kuitenkaan kokeilla...Kiva kun kävit!
Tykkään myös kommenteistasi.


Minta

2 kommenttia:

  1. Rohkeampikin voisi olla. Tuon farkkutrikoon värjäys onnistui yllättävän hyvin. Kankaassa on kahdenlaista kuitua ja siksi tuo farkkumaisuus säilyi kivasti lopputuloksessa. Hieman tosin arvelutti, jos koko kangas olisikin ollut keinokuitua, mutta onneksi näin ei ollut : )

    VastaaPoista