tiistai 24. syyskuuta 2013

Keltaista, keltaista ja keltaista...

Keväällä innostuin facebookin ompeluryhmän haasteesta, jossa piti ommella takki. Aikani mietittyäni ja haasteen päätyttyä ryhdyin itsekin tuumasta toimeen ja päätin ommella takin itselleni. Haaste tuntui välillä valtavalta, mutta onneksi takki valmistui lopulta. Ompelukonekin kenkkuili välillä valitsemalleni materiaalille, mutta onneksi pääsimme yhteisymmärrykseen.

Kaavan löysin tämän vuoden Suuresta käsityölehdestä. Tein muutaman oman sovelluksen osin omasta halusta ja osin jostain muusta syystä... Kuvat olisin voinut ottaa jo hieman aiemmin, nyt takissa näkyy jo käytön jälkiä.

Ompelin takkiin korkeankauluksen ja jätin muutaman vetoketjun taskuista pois. Lisäksi ompelin kiristysnauhan kujan takin päälle, koska kangas näytti kaipaavan jotain piristystä. Kuja ei ulottunut etukappaleisiin asti, koska asettelin  nuo ylemmät taskut hieman liian alas. 


Kankaan löysin Eurokankankaasta. Se on oikeasti verhoilukangasta, mutta koska halusin keltaisen takin, ostin sitä. Toinen syykin oli, kangas oli 70% alennuksessa, joten takkikokeiluni kustannukset pysyivät kohtuudessa. Vuorikangas löytyi palalaarin kätköistä ja vetoketju Iskun tehtaanmyymälästä eurolla. Kierrätin myös muutaman kiristys osan vanhoista takeista. Lisäsin takkiosaan vielä vatiinin tuomaan lisälämpöä. Hihoista jätin vatiinin pois.


Takkia en ehtinyt keväällä juurikaan käyttämään kun sää lämpeni mukavasti. Nyt syksyllä takki on päässyt uudelleen käyttöön.


Tuubihuivin kangas on jälleen Eurokankaasta. Täytyykin lähteä jälleen tutkimaan palalaarien sisältöä : )


Kiva kun kävit!


Minta
5 kommenttia:

  1. Hyvä malli. Tuollaisen tahdon, tikkivuorella, luulen.

    VastaaPoista
  2. Pitikö koko hyvin paikkansa? Ohjeessa käsketään ottamaan numeroa suurempi koko, oliko tarpeen? Kiitos jos viitsit vastata :)

    VastaaPoista