torstai 9. tammikuuta 2014

Villapuseroista tilkkupeitto


Vuoden vaihteessa päätin hieman siivota vaatekaappeja. Sieltä löytyi muutama neule, joita en ole käyttänyt pitkään aikaan. Ne siis joutivat kierrätykseen. En kuitenkaan vienyt niitä Kontin tai Pelastusarmeijan keräykiin vaan päätin löytää niille muuta käyttöä. 

Ajattelin kokeilla tilkkupeiton tekoa. Peittoa varten leikkasin reilu 80 tilkkua, joita kaikkia en kuitenkaan tarvinnut. Peittoon kului yhteensä 72 tilkkua (n. 21x 21 cm).  Tämä työvaihe oli erittäin sotkuinen ja vei paljon aikaa. 

Seuraavaksi sommittelin tilkut ja yhdistin palat toisiinsa. Tilkkujen pohjalle kaivoin liinavaatekaapista yhden valkoisen lakanan, jonka ompelin tilkkujeni pohjalle kiinni. Seuraavaksi ompelin vielä käsin jokaisen tilkun muutamalla pistolla kiinni lakanaan, jotta peitto ei valu neuleen painosta epämääräiseksi mytyksi. 

Tillkupeiton taustakankaan valinta oli vaikeaa. Ensin ajattelin fleeceä, mutta se ei oikein tuntunut hyvältä neuleiden parina. Sitten muistin, että minulla oli ohutta farkkua iso pala. Sattumalta pala olikin juuri tilkkupeittoni kokoinen. Ompelin farkun ja neuletilkut yhteen oikeat puolet vastakkain, jonka jälkeen käänsin työn oikein päin. Lopuksi tikkasin suoralla ompeleella peiton jokaiselta sivulta muutaman sentin päästä reunasta. 

Lopputulos on ihan silmää tyydyttävä. Helpommalla olisin päässyt, jos kaikki valitsemani neuleet olisivat olleet ohkaisia, mutta toisaalta eri paksuiset neuleet antavat oman ilmeensä lopputulokseen.



Yksityiskohdiksi jätin yhdestä neuletakista kaksi taskua.



Peitosta tuli aika iso, mutta nyt voi saman paiton alla pötkötellä useampi perheenjäsen samaan aikaan.







Taustakangas on ohutta farkkua joka hieman kiiltelee ja on miellyttävän tuntuista kangasta.




Seuraavaan kertaan,

Minta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti