keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Synttärilahjoja... 120 vuotiaille!

Aikuisille on vaikeaa keksiä syntymäpäivälahjoja. Heillä on yleensä jo kaikkea, mitä he tarvitsevat. Aikani mietittyäni, päätin ommella lahjat itse. Päivänsankareita ei siis ollut vain yhtä vaan heitä olikin kolme, yksi pariskunta ja siskoni, jotka kaikki täyttivät 40 v vuodenvaihteen tienoilla. Yhteensä siis 120 v. Siinä on jo monta syytä juhlaan!

Siskolleni ompelin tyynyn, jonka keskikohdaksi valitsin yhden lapsuusajan kuvan. Kuva on tulostettu mustesuihkutulostimella kankaaseen silitettävälle arkille. Siskoni sai toki myös muita lahjoja meiltä. Tuo kuva oli mielestäni todella osuva. Äitini ja me tytöt sekä mahtava hauki, jota pelkäsin todella paljon. Ilmekin taitaa kertoa sen. Olen tuo pienin pellavapää ruskeissa vaatteissani.  


Kuvan ympärille kokosin tilkuista kuvion. Tämän tilkkutyön tein hieman toisin kuin tavallisesti. Ompelin palat ensin kiinni suoralla pohjakankaaseen ja lopuksi peitin puuvillanauhalla tilkkujen reunat. Minusta tyynyn päällisestä tuli näin tehden oikein siisti ja kiva. Ei tarvinnut miettiä kohdistuksia niin tarkkaaan kuin perinteisissä tilkkutöissä.


Taakse jälleen laitoin nepparit.Juhlivalle pariskunnalle päätin ommella laukun. Varastoistani löysin farkkukangasta ja palan Kesämies Kekkosta. Laukusta tuli yhteislahjamme yksi osa. Mukaan hankimme vielä pari saunavihtaa, villasukat, pefletit sekä pesuaineita.Laskettelua harrastaville kekkosille ompelin pipot ja lapaset. Eihän sitä muuta tarvitakaan kun on afterski...Lisäsomisteeksi tein heijastimen. Ompelin vielä laukun sisälle toisen taskun tavaroiden löytämistä helpottamaan.Juhlat olivat oikein onnistuneet. Juhlakansan viihtyvyydestä pidettiin oikein hyvin huolta.Minta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti