maanantai 5. toukokuuta 2014

Kierrätys on hauskaa (tilkkupeitto ja matto)

Kierrätys on minusta erittäin tärkeää. Muokkaan mielelläni vanhoja materiaaleja niin, että niistä saa aikaan jotain uudenlaista ja käyttökelpoista. 

Tällä kerralla ompelin tilkkupeiton siskoni tulevalle vauvalle vanhoista hieman tahraantuneista Popin puseroista. Puserot sain siskoltani. Leikkasin palat niin, että tahroja ei tullut valmiiseen peittoon. Taustakankaaksi käytin Rocking skidin pupu-trikoota. Tästä tuli aika herkku.Peiton väliin ompelin fleeceä, johon tikkasin kiinni tilkkupeiton keskimmäisen tilkun.Peiton koko on n. 72 x 72 cm.Peitto on ommeltu pussiin jonka jälkeen tikkasin peiton reunat n. 1,5 cm päästä reunasta.


Koska kierrättäminen on hauskaa ja tilkkujen syntymistä ei voi estää, olen yrittänyt pohtia tapoja, joilla voisin hyödyntää ylimääräistä leikkuujätettä. Välillä tulee lisäksi tehtyä virheellisiä kangasostoksia. 

Päätin kokeilla maton virkkaamista trikoopaloista. Trikootilkkujen lisäksi silppusin tähän mattoon muutaman oman hieman kulahtaneen trikoopuseron ja yhdet vanhat lasten college housut. Leikkasin n. 2-3 cm leveää kaistaletta niin että saumat saumat eivät tulleet mukaan suikaleeseen. Valmis työ päätyi pieneksi auringoksi yläkertamme vessaan.Matto on virkattu kiinteillä silmukoilla isolla virkkuukoukulla. Ensimmäinen virkkuukoukku katkesi, joten kannattaa valita se kaikista tukevin koukku tähän työhön.Maton halkaisija on n. 70 cm.Täsät tulee hieman mummolafiilis.
Kiva kun kävit : )

T: Minta
4 kommenttia:

 1. Niin pirteät ja raikkaat sekä peitto että matto!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Krista. Näin on. Jos näitä katsoessa ei piristy, niin sitten ei mitenkään : )

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana tuo tilkkupeitto! Ja matossa tosiaan on mummolafiilistä. Tykkään molemmista!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Henkkumaaria =) Tilkkupeittojen ompeleminen on kivaa.

  VastaaPoista