keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Tunikakokeilu

Kaipa se on niin, että kankaat, joista pitää pääsevät heti oston jälkeen ommeltavaksi. Toisaalta kangas saattaa jäädä hyllyyn vain ihailtavaksikin. 

Ostin tämän marimekon ohuen puuvillatrikoon muutama viikko sitten. Vision sain melko pian oston jälkeen. Haastetta ei silti puuttunut. Kangas oli ohutta, hieman läpikuultavaa ja siten hankalaa ommeltavaa. Päätin kuitenkin kokeilla tunikan ompelua. 

Ideani sain Suuresta Käsityölehdestä. Laiskana ompelijana en kuitenkaan jaksanut piirtää oikeita kaavoja. Tunika oli tehty joustamattomasta, joten kaavat eivät olisi välttämättä toimineet materiaalillani. Kaivoin esiin jälleen kerran Princess tunikan kaavat ja ryhdyin tuumasta toimeen.Leikkasin tunikan etureunan lyhyemmäksi kuin takareunan.Kaula-aukolle tein muutaman laskoksen. Yksi laskos on myös takana.Reunat kanttasin Noshin sahraminvärisellä resorilla. Pidän tästä väriyhdistelmästä paljon.Tunikan pariksi sopivat hyvin aiemmin ompelemani farkkulegginssit.Takaa tunika näyttää tältä.
Lopuksi ompelin ompelukoneella puseroon tekstin Ich. Tyttäreni opiskelee saksaa, joten se käyköön perusteluna valinnalle.Mukavaa loppuviikkoa!

Minta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti